RESULTATERFINANS

Intentia kapret Runit

Intentia Norge har inngått en intensjonsavtale med konsulentforetaket Runit som innebærer at selskapet skal levere programvaremoduler til Sintefs nye ADB-system for i underkant av 7,5 millioner kroner. Agresso og CA var lenge med i kampen om avtalen, men tapte i sluttspurten.

Eirik Flaa
23. mars 1998 - 16:11

I forbindelse med utskiftingen av Sintefs økonomi- og prosjektstyringssystem har Sintefs heleide konsulentselskap Runit i lengre tid vært på utkikk etter en systemleverandør som tilfredstiller de spesifikke kravene til forskningsinstitusjonen. Sintef brukte fra før et delvis egenutviklet system i kombinasjon med BAS 400 - et prosjektstyringssystem fra Intentia.

Dette var også en av faktorene som gjorde utslaget når Runit nå valgte Intentias Movex programvare. Agresso og Computer Associates var Intentias hovedmotstander i sluttforhandlingene av kontrakten, som i første runde har et omfang på i underkant av 7,5 millioner kroner, pluss fremtidige lisens- og vedlikeholdsavgifter.Hele systemimplementeringen har en ramme på 15 millioner kroner.

- Det er flere faktorer som har vært utslagsgivende. For det første mener vi at Intentia tilbød den beste helhetsløsningen. Dessuten har vi fått muligheten til å påvirke den videre utviklingen av Intentias prosjektstyringsverktøy, sier administrerende direktør i Runit, Tor Arne Wæraas, til digi.no. Han legger til at samarbeidet også vil gi Runit kompetanse på Intentias systemløsninger når Runit nå skal tilby sine tjenester utenfor Sintef-miljøet.

- Vi regner med at omtrent 65 prosent av omsetningen vår i 1998 vil komme fra Sintef. Resten skal vi få fra eksisterende og nye kunder utenfor Sintef, sier Wæraas, som regner med at Runit totalt vil omsette for rundt 50 millioner kroner i 1998.

Intentia Norge legger spesiell vekt på betydningen av utviklingsavtalen.

- Avtalen med Runit vil gi oss innpass i forsknings-, sykehus- og konsulentbedrifter. Dette er et område vi foreløpig ikke har særlig erfaring, sier administrerende direktør i Intentia Norge, Knut Balchen, til digi.no. Balchen forklarer at avtalen om programvareleveranser til Sintef for Intentia Norge er "en middels stor leveranse" for selskapet som fra før har levert systemer for blant annet Norske Meierier, Ringnes, Wittusen og Jensen og Carl Emil Pettersen.

Intentia omsatte for 280 millioner kroner i Norge i 1997, men regner ikke med noen eksplosiv vekst i inneværende år. Et realistisk mål er ifølge Balchen å passere 300 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.