BEDRIFTSTEKNOLOGI

InterAct AS trives med intranett på Lillehammer

InterAct AS er kandidat til Rosing-prisen med intranettprogrammet InterActive Office. Godt IT-miljø på Lillehammer gjorde det mulig å både få dyktige folk og etablere selskapet.

Liv Torild Mytting
16. des. 1997 - 17:01

Sentrale aktører for å få InterAct AS på banen, var først og fremst Stein Ove Sektnan fra Lillehammer, som i dag er

styreformann i selskapet. Også Helge Keilen, tidligere grunnlegger av Cinet, er partner, sammen med lokale aksjonærer. - Vesentlig Oslo- og Lillehammer-folk, sier daglig leder Dag Waaler til digi.no. - De fleste aksjonærene var gamle kjente, men vi gikk også aktivt ut lokalt for å knytte lokale interesser mot firmaet, sier Waaler og legger til at aksjekapitalen på vel en million er spredt nokså likt mellom Lillehammer og Oslo.

Lillehammer-regionen har fra før et godt IT-miljø. Regionen har mellom 40 og 50 små og større miljøer innen IT, kan initiativtaker Stein Ove Sektnan fortelle. - Både Telenor, forsvaret og Norges Bank har sine forskningsmiljøer på Lillehammer, forteller han. Dette gjør sitt til at tilgangen på fagfolk bra.

Bedriften startet opp i mai 1996, den gang med tre ansatte. Ideen var først og fremst å utvikle internettpresentasjoner, og firmaet fungerte i starten som et webbyrå. Frode Svensson, til daglig teknisk ansvarlig, hadde allerede utviklet den tekniske løsningen bak Lillehammertorget, og utviklingen av dette videre ble basis for det nye selskapet.

Etterhvert snuste de på mer intelligente løsninger, som innebar å koble web og databaser slik at internettløsningene kunne gi muligheter for tilbakemelding. Å satse på løsninger for intranett ble tidlig aktuelt, men firmaet ønsket å vente med å utvikle dette til de hadde en kunde å utvikle det sammen med. Ideen modnet utover våren, og selve produktet ble utviklet for Summit Systems, noe som førte til at intranettløsningen ble skreddersydd for dette firmaet, som benytter programmet i dag.

Antall ansatte i InterAct AS har i dag økt til 5 faste pluss fem "virtuelle", det vil si skoleelever og militære som jobber i ferien. Til sammen har de nå 6 årsverk i følge Waaler. Selv ble Waaler ansatt på heltid i sommer, som kombinert daglig leder og selger. I tillegg har de to faste utviklere, 1 ren selger og en person som er teknisk ansvarlig for utviklingen, kjenner produktet best og derfor også fungerer som selger.

Utviklingen av intranettet tar mange ressurser, men allerede andre kvartal i år gikk firmaet i overskudd. Etter planen skal de igjen gå i overskudd over nyttår. Nå ønsker firmaet å rette emisjoner mot interesserte bedrifter. Det er særlig salgssiden Waaler ønsker å forbedre. - Til nå har vi vært et utviklingsselskap, men for å få solgt produktet, må vi satse aktivt på å selge produktet, særlig mot Oslo-området, sier han. I praksis satser de på å selge intranettet til mindre bedrifter. I tillegg satser de på bransjer hvor intranettet kan fungere som et nettverk mellom forskningsinstitusjoner.

Nå står firmaet i ferd med å utvikle Lillehammertorget videre, slik at det også kommer til å omfatte Gausdal og Øyer. InterAct har også demonstrert sin intranettløsning for Skrivervik Data. Her fikk de vist at programmet også kan kjøres på Solaris selv om det opprinnelig er laget for NT-server.

Firmaet har inngått samarbeidsavtaler med Nocom, Netscapes forhandler i Norge, og vil trolig presentere InterActive Office sammen med disse på messen Internett World i april 1998.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.