JUSS OG SAMFUNN

Interaktiv British Academy

Nå tas også interaktive medier og underholdning på Internett alvorlig av film- og TV-bransjen. Den årlige prisutdelingen i regi av British Academy of Film and Television Arts utvider nominasjonsprosessen til også å omfatte interaktiv underholdning.

Hilde Nyman
15. okt. 1998 - 12:13

Om få uker finner selve prisutdelingen sted, og det er da premiere på den nye kategorien "Interactive Entertainment Awards", som blant annet omfatter nyhetstjenester, CD-rom, spill, og tjenester for barn med hele 11 priser. Totalt kom det inn 534 forslag til nominasjoner i den nye kategorien.

Bak den årlige prisutdelingen står British Academy og Film and Televison Arts (BAFTA), og priser har blitt delt ut siden 1947. BAFTA har rundt 3.000 medlemmer som gjennom en medlemsavgift - i tillegg til frivillige donasjoner - finansierer prisen

I hver klasse er tre kandidater nominert, og i klassen for nyheter og magasiner, er de nominerte; BBC News Online, CNN Interactive og Electronic Telegraph.

For å kvalifisere seg til nominasjon, må det være snakk om en tjeneste på engelsk. Sponsor av den interaktive kategorien er ICL, som er leverandør av IT-produkter og -tjenester.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.