Interaktiv vandring i Egypts kulturskatt

IBM har i samarbeid med Egypts regjering opprettet et interaktivt nettsted over landets kulturskatter.

IBM har i samarbeid med Egypts regjering opprettet et interaktivt nettsted over landets kulturskatter.

Nå kan du oppleve Egypt slik det så ut for mange tusen år tilbake. Hele Egypts kulturarv kan gjenoppleves gjennom teknologi fra IBM og kultureksperter fra Egypt.

På nettstedet Eternal Egypt kan du få en følelse av Egypt med virtuell rekonstruksjon av Tutankamons grav slik den var da den ble oppdaget i 1922, eller fyrtårnet i Alexandria slik det så ut før det ble ødelagt. Det er også mulig å se hvordan Sfinksen opprinnelig så ut for to tusen år siden.

Nettstedet inneholder multimedia presentasjon av viktige steder, gjenstander og mennesker fra historien.

- Dette samarbeidet har sammenføyd verdens eldste sivilisasjoner med innovative tekniske løsninger fra IBM, sier den egyptiske informasjons- og kulturminister Ahmed Nazif.

IBMs forskningsteam har skjenket prosjektet 2,5 millioner dollar i gave i form av ekspertise og support fra USA og Egypt. Den egyptiske regjering har bidratt med sin faggruppe på innhold i portalen.

Prosjektet har pågått i tre år og resultert i multimedia animasjoner, 360 graders illustrasjoner, panorama over viktige kultursteder og tredimensjonale bilder og symboler av antikke kulturskatter.

Til toppen