Interaktive DVD-spillere gir også Internett-tilgang

Amerikanske, japanske og koreanske leverandører varsler en ny type forbrukerelektronikk i løpet av neste kvartal: Interaktive DVD-spillere med innebygget modem, som kan brukes til både spill og Internett.

Amerikanske, japanske og koreanske leverandører varsler en ny type forbrukerelektronikk i løpet av neste kvartal: Interaktive DVD-spillere med innebygget modem, som kan brukes til både spill og Internett.

Med utgangspunkt i en ny type brikke fra VM Labs vil Samsung allerede i inneværende kvartal tilby en interaktiv DVD-spiller med grafikkegenskaper tilsvarende Nintendo 64 og Sony PlayStation. Seinere i år vil apparatet også kunne gi tilgang til Internett.

Toshiba har varslet tilsvarende enheter, men har ikke oppgitt noen tidsplan.

Brikken til VM Labs kombinerer avansert grafikk med MPEG-gjengivelse. Den stilles til rådighet for konsoll-leverandører mot royalty på programvaren og DVD-platene som nytter teknologien.

To amerikanske selskaper arbeider med alternative brikker for interaktive DVD-spillere med Internett: Mediamatics (datter til National Semiconductor) og C-Cube Microsystems. Disse samarbeider med Planetweb for å sikre Internett-funksjonalitet som vanlig streif og e-handel.

Det antas at en kombinasjon av spillmaskin, DVD-spiller og Internett kan være populær hos visse brukergrupper som ikke nødvendigvis vil bruke dem som sin primære Internett-kilde. DVD betraktes ellers som en naturlig plattform for å interaktivitet i form av både spill og Internett, dels på grunn av den enorme lagringskapasiteten, dels fordi teknologi knyttet til interaktivt fjernsyn lett lar seg overføre til DVD-formatet.

Brikken til National Semiconductor inngår i det selskapet kaller "referanseplattform" for både Internett-TV og interaktiv DVD med Internett - det siste er selvfølgelig døpt iDVD. Brikken består av en 32 biters RISC-prosessor, en prosessor for video og grafikk, en MPEG-dekoder, kretser for videoformatene NTSC og PAL, et V.90-modem, 3 MB flash minne, og nettleser og e-postleser fra Planetweb.

Referanseplattformen for iDVD består ellers av minioperativsystemet Nucleus fra det kanadiske selskapet ATI Technologies, trådløst (infrarød) tastatur med innebygget mus og mulighet for lyd i seks kanaler. Apparatet skal være kompatible med alle eksisterende DVD-formater.

National Semiconductor arbeider med å få Internett-tilbydere til å støtte plattformen, og har avtaler med en rekke produsenter i Taiwan, Singapore, Japan og Kina, slik at de første enhetene vil kunne nå markedet i løpet av andre kvartal i år. Håpet er at Internett-tilbydere vil subsidiere iDVD-enhetene for å trekke abonnenter til sine tjenester. Internett-tilbyderne skal også lokkes med forenklede bokser som gir Internett-tilgang ved kopling til en TV, og som det er meningen at de skal gi bort til nye abonnenter.

Til toppen