JUSS OG SAMFUNN

Interaktive mattebøker fra Aschehoug

Sammen med never.no utvikler Aschehoug Forlag tre interaktive, nettbaserte lærebøker i matematikk for 6. klasse og 9. og 10. klasse.

Prosjektet er støttet av Læringssenteret, tidligere kalt Nasjonalt Læremiddelsenter. De interaktive læremidlene er spesielt beregnet på elever med lærevansker. Verket for sjette klasse er døpt Regnereisen 6 og vil foreligge i tre utgaver: papir, CD-ROM og på web. Matematikk for 9. og 10. klasse skal derimot utelukkende publiseres på web. Forlaget viser til undersøkelser som entydig peker på at markedet for læremidler på CD-ROM er i ferd med å dø ut. Rene nettutgaver gir dessuten enklere oppdatering og bedre kommunikasjon med brukerne.

Nettbøkene kjennetegnes av interaktive elevoppgaver og av hjelpemidler som gjør det enklere - og kanskje også morsommere - å arbeide med stoffet. All tekst kan forstørres og leses opp, hjelpefunksjoner, tips og veiledninger er alltid tilgjengelige, og der det passer, er også ordforklaringer tilgjengelige.

Nettlæremidlene for ungdomstrinnet gir dessuten tre innfall for elevens arbeid med stoffet - en pedagogisk kontekst av typen "på fjellet" der oppgaver gis i tilknytning til temaet; et matematikkfaglig innfall der eleven velger et bestemt matematisk emne, for eksempel brøk; og et lærerdefinert innfall eller sekvens. På dette trinnet tilbys også en kalkulator som hjelpemiddel.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.