Interessant Android-pc fra Toshiba

Veier 870 gram og har tastatur i full størrelse, til forholdsvis lav pris.

Android-pc-en til Toshiba framstår som et troverdig verktøy også for profesjonelle brukere på farten, gitt at alle tjenester leveres over nett, og det ikke kreves tunge lokale applikasjoner.
Android-pc-en til Toshiba framstår som et troverdig verktøy også for profesjonelle brukere på farten, gitt at alle tjenester leveres over nett, og det ikke kreves tunge lokale applikasjoner.

Veier 870 gram og har tastatur i full størrelse, til forholdsvis lav pris.

Toshiba melder at deres Android-baserte mini-pc, «netbook», nå er tilgjengelig i Norge. Anbefalt utsalgspris, inklusiv merverdiavgift, er 2995 kroner.

Enheten har 10,1 tommers skjerm i 1024x600 punkter, veier 870 gram, har tastatur i full størrelse og drives av Android 2.1, utvidet med noe leverandøren kaller «Toshiba Home Menu».

Prosessoren er av typen Nvidia Tegra 250 Mobile, med en klokkefrekvens på 1,0 GHz, med integrert Geforce-grafikkprosessor.

Systemminnet er på 512 megabytes og er ikke utvidbart. Data og programvare lagres på en innebygget flashdisk på 16 gigabyte. En multikortleser støtter flere formater opptil 2 gigabyte, og SDHC opptil 32 gigabyte.

Utgangene er til USB 2.0 og HDMI med støtte for 1080p.

Maskinen leveres foreløpig ikke med 3G mobil, men har trådløst lokalnett (WLAN) i standardene 802.11b/g/n og Bluetooth 2.1

Lyd gjengis i 24 biter. Det er et videoøye (integrert webkamera) på 1,3 megapiksler og innebygget mikrofon.

Medfølgende programvare omfatter notatapplikasjonen Evernote, Skype-utfordreren Fring, nettleseren Opera Mobile (NB: ikke Opera Mini), Dataviz Documents To Go for å lese og redigere pdf og dokumenter i Microsoft Office-formater, samt flere hjelpemidler fra Toshiba for blant annet å lette håndteringen av sosiale tjenester, utnytte Youtube, spille lyd og video og så videre.

Leverandøren forteller at Nvidias Tegra-prosessor gir rask surfing på nettet, med «umiddelbar gjengivelse av komplekse sider». Rapporter fra dem som har kunnet prøve ut testeksemplarer, tyder på at Toshiba har gjort en god jobb med å tilpasse Android til mini-pc-ens høye skjermoppløsning. Manglende gjengivelse av høyoppløselig video og bilder var blant de viktigste ankepunktene mot Acers Aspire One D250-613 fra i fjor høst, som ble levert med Windows og Android som «dual boot», og som ser ut til å være trukket fra markedet, i hvert fall i Norge.

Det eneste forbeholdet som må tas i forhold til multimedieinnhold, er at Android 2.1 mangler den støtten for Flash som er lovet i versjon 2.2 av operativsystemet.

Utstyret tyder på at målgruppen er både hjemme brukere og profesjonelle. Utover hjelpemidlene som leveres med AC100, og onlinetjenester som tilbys fra Microsoft, Google og mange andre, vil bedrifter kunne legge opp all slags interne tjenester via Citrix. Grensesnittet kan legges opp slik at det for eksempel framhever jobbtjenester når man er på jobb, og hjemmetjenester når man er hjemme.

En stor fordel med Android framfor Linux og Windows – de alternativene som netbook-pioner Asus holder seg til (de har varslet en Eee Pad med Android en gang neste år, men ingen pc) – er at det gir AC100 en oppstarttid på under ett sekund. Batteri-egenskapene oppgis som for en mobiltelefon: 7 dagers standby og opptil åtte timers kontinuerlig bruk.

Til toppen