BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Interessen for Android-tablets vil gi seg

Microsoft er sikre på at de aller fleste vil velge Windows 7 til slutt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juni 2010 - 07:42

Microsoft har lagt fler lite vellykkede tablet-prosjekter bak seg, men har likevel full tro på at selskapets Windows 7 vil bli det dominerende operativsystemet, nå som markedet omsider har begynt å få en viss interesse for denne typen enheter.

Men svært mange av enhetene som så langt har blitt vist fram, vært basert på Googles Android-system. I tillegg er jo Apples iPad svært populær.

Det skremmer ikke Steve Guggenheimer i Microsoft. I et intervju med Wall Street Journal sammenligner han dagens situasjon med den som fant sted da netbooks begynte å komme på markedet.

– Det er alltid mye støy ved begynnelsen av en ny kategori. Ved introduksjonen var 95 prosent uten Windows, og tre år senere er 95 prosent med Windows, sier Guggenheimer.

Han sier videre at PC-produsentene eksperimenterer med Android, og at Microsoft støtte for Windows 7 vil bli ansett som mer verdifull over tid.

– Det er to ting du er nødt til å se på: Er gratis virkelig gratis, og hva betyr det over tid?, sier han.

Det er likevel ting som kan tyde på at Microsoft kommer til å slite mer å oppnå like store markedsandeler på tablets som på minibærbare pc-er.

Mens også de første minibærbare var basert på x86-prosessorer, er det i langt større grad ARM-baserte prosessorer som brukes i dagens tablets. Det gjelder også enheter fra store pc-leverandører som Dell, HP og Lenovo.

Ifølge Digitimes forventer ARM at halvparten av alle tavle-pcer som selges i 2011 vil være basert på ARM-baserte prosessorer. Windows 7 støtter ikke ARM og Microsoft har ikke kunngjort planer om slike støtte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.