JUSS OG SAMFUNN

Interessert i vin?

Da er amerikanske Wine Spectator det definitive nettstedet. Ikke så veldig interessert i vin? Gå et annet sted, råder Spray GKs Jan Omdahl i dagens Stjernestreif.

Jan Omdahl
3. apr. 1998 - 08:36

"

Vin er godt. Så langt er alt greit. Men når vininteressen tar av, kjellerboden fylles opp med flasker, og jakten på nye smaksopplevelser, gode kjøp, de beste produsentene og de beste årgangene begynner å ta av – da oppdager man at vin er informasjonsintensive saker og at nettet er din beste venn.

Det er vininformasjon i bøtter og spann på nettet. Det meste er ubrukelig, noe er bra og noe er veldig bra. Til siste kategori hører nettstedet til Wine Spectator, verdens ledende vintidsskrift. Folkene bak Wine Spectator-weben har forstått at hovedpoenget ikke er artiklene fra bladet (som også finnes der, i et søkbart arkiv) men de interaktive tilleggstjenestene.

Ved hjelp av søkbare databaser kan man finne vurderinger av nær sagt alle tenkelige viner eller den beste vinbutikken i byen man skal reise til (desverre bare i USA). I temainndelte diskusjonsgrupper kan man få svar på alle tenkelige og utenkelige vinspørsmål – og finne likesinnede over hele planeten. (Man oppdager samtidig at mange vininteresserte likner ubehagelige mye på frimerkesamlere: "Vil du være med hjem og se på vinsamlingen min"?)

"Live" chat med vinkritikere eller noen av verdens ledende vinprodusenter foregår også med jevne mellomrom på WS-weben. Daglig oppdaterte tips om nye vinslipp, temaseksjoner med f.eks. reisetips til verdens vinregioner, tips om matching av mat og vin, etc. kompletterer bildet av en bunnsolid, nisjeorientert webtjeneste.

"

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.