Intergraph gir opp PC-markedet

Etter en langvarig og bitter kamp mot Intel, gir Intergraph opp og kutter ut alle PC-baserte produkter. Intergraph Norge varsler kutt i staben.

Etter en langvarig og bitter kamp mot Intel, gir Intergraph opp og kutter ut alle PC-baserte produkter. Intergraph Norge varsler kutt i staben.

De mindre produsentene av avanserte arbeidsstasjoner sliter under press fra PC-bransjen og Sun. Både SGI og 30 år gamle Intergraph så seg nødt til å lage Intel-baserte maskiner for å kunne konkurrere, men klarte ikke å måle seg med de store PC-produsentene.

I forrige uke var det SGI som fortalte de skulle kutte PC-aktivitetene. I går offentliggjorde også Intergraph at de kutter ut de fleste Intel-relaterte produkter. Som en følge av dette kutter Intergraph staben med 400 personer - 200 av dem i PC-gruppen, skriver Wall Street Journal.

- Intergraph skal ikke lenger lage generelle servere og PCer, bare arbeidsstasjoner, forklarer Børre Svendsen, administrerende direktør i Intergraph Norge. Vi skal fokusere på våre avanserte grafikkort og kjøpe standardkomponenter eller la andre produsere maskinene for oss.

Intergraph Norge har i dag 34 ansatte. Svendsen varsler kutt i staben, men planene er ikke klare og han kan ikke angi størrelsen. Norges-kontor tapte fire millioner kroner i første halvår i år, forteller Svendsen.

Intergraph legger skylden på Intel. Selskapet vant en rettssak mot Intel der de anklaget Intel for å tilbakehold nødvendig teknisk informasjon. (se sak under) Men til tross for en rettsavgjørelse mener selskapet at Intel ikke har gitt dem det de andre PC-leverandørene får. Intergraph tapte 207 millioner kroner sist kvartal.

Til toppen