Internasjonal heder til norsk IT

Fast og Ez Systems er på en liste over 100 internasjonalt ledende IT-selskaper på digitalt innhold.

Internasjonal heder til norsk IT

Fast og Ez Systems er på en liste over 100 internasjonalt ledende IT-selskaper på digitalt innhold.

EContent100 ble publisert i forrige uke. To norske selskaper er med: Fast Search & Transfer og eZ Systems.

EContent-listen plukker ut 100 bedrifter som har global betydning for digitalt innhold. Kriterier for å bli plukket ut er markedsandeler, men også gode forretningsideer, teknologiske nyvinninger og eksperimentering.

Daglig leder Alexander Farstad i det Skien-baserte selskapet eZ Systems mener oppføringen er viktig både i forhold til synlighet og det å bli en anerkjent autoritet.

– Vi har jobbet hardt mot ledende selskaper, og det er klart at det er gøy å se at vi nå plasseres i samme selskap som Adobe, Apple og IBM, og blant innovative selskaper som 37signals, FeedBurner og Digg, sier Farstad til digi.no.

eZ Systems har jobbet seg opp til å bli en betydningsfull internasjonal aktør, og har nå kontorer både i Norge, Danmark, Nord-Amerika, Tyskland, Frankrike og Ukraina. I Frankrike har eZ Systems hatt en kraftig vekst og vunnet store kunder som Orange og France Telecom.

I USA har Skien-selskapet kunder som NASA, staten Florida og US Navy.

eZs forretningsmodell er basert på gratis programvare med åpen kildekode til webpublisering, e-handel, intranett og innholdsforvaltning (CMS eller «content management system»). Forretningsmodellen er å tjene penger på tilleggstjenester til gratis programvare.

Løsningene bygger på PHP, og er nå lastet ned nærmere 1,8 millioner ganger. Selskapet har på seks år ekspandert kraftig.

Inntektene skal komme fra tilleggsprodukter, support og tjenester. Selskapene som leverer åpen kildekodeprogramvare, kan også ta seg betalt for programvarelisensen. Dette kalles dual-lisensiering og er veldig vanlig blant leverandører av åpen kildekode.

Men det tar sin tid før tjenestene kan gi klingende mynt i kassen.

    Les også:

Regnskapet for 2005 viser en omsetning på 9,2 millioner kroner, og et resultat før skatt på minus 4,5 millioner kroner.

Finansdirektør Tom Rogn i eZ Systems har tidligere i år spådd til digi.no at selskapet i løpet av året vil omsette for 25 millioner kroner og ende på et svakt minus.

Til toppen