Internasjonal katalog for e-handel forsinket

Det drøyer med UDDI, systemet IBM, Microsoft og Ariba hevder skal forenkle all Internett-handel.

I september annonserte IBM, Microsoft og ehandel-systemleverandøren Ariba overraskende at de samarbeidet om å utvikle en standard for kommunikasjon mellom Internett-handelssystemer. UDDI skal bli en katalog som skal forenkle bedrift-til-bedrift handel.

Katalogen skal la deg slå opp hva slags tjenester og produkter et selskap selger og hva slags IT-systemer selskapet bruker. Dette skal kunne la en bedrift finne og koble seg opp til andre bedrifters e-handelsssystem. Les mer om UDDI: Ny og enklere standard for bedrifts-e-handel

Men UDDI-standarden er forsinket - de tre aktørene skulle ha lansert en beta-versjon av katalogen i september, men det drøyer enda, skriver nyhetsbyrået IDG News Service.

De tre selskapene lover å gi fra seg UDDI-katalogen til en åpen samarbeidsgruppe når systemet er ferdig i løpet av 18 måneder.

Etter hvert har en lang liste store aktører meldt seg på UDDI-samarbeidet, blant annet Andersen Consulting, Boeing, Commerce One, Compaq, Dell, Fujitsu, Merill Lynch, Nortel, NTT, SAP, Sun og Verisign. Oracle lovet nylig å bli medlem. Du kan lese mer om UDDI

Les mer om:
;