JUSS OG SAMFUNN

Internasjonal konferanse om barneporno i Oslo

Justisminister Knut Storberget åpner Microsofts globale konferanse om barns sikkerhet på nett.

10. mai 2006 - 09:03

Kripos, Interpol, The International Centre for Missing and Exploited Children (ICMEC) og Microsoft avholder i dag en rundebordskonferanse om barns sikkerhet på internett.

Rundebordskonferansen er en del av en internasjonal trening for politifolk som arrangeres denne uken hos Kripos i Oslo. Dette er den 16. konferansen om dette temaet som Microsoft sponser verden over, men for første gang arrangeres den nå i Norge.

Hensikten er å skape en helhetlig og global forståelse for de alvorlige utfordringene spredning av bilder og filmer av overgrep mot barn på Internett utgjør. Deltakerne er politietterforskere fra land som Indonesia, Kenya, India, Latvia, Finland, Tyskland, Hong Kong, Kina, Libanon, Nederland, Brasil, Luxembourg, Irland og Spania.

Justisminister Knut Storberget åpner konferansen. Et av punktene på konferansen var identifisering av – og hjelp til barn som er avbildet i en overgrepssituasjon på Internett.

Rundebordskonferansen samlet beslutningstakere, påtalemyndigheter, programvareleverandører og eksperter på området, og belyste etterforskning og forebyggende arbeid for å styrke barns sikkerhet på Internett. I tillegg til justisministeren , Redd Barna, Kripos, ICMEC og MSN, er også Røde Kors, Barneombudet, Telenor, Datatilsynet, Post- og Teletilsynet, Norsit, SAFT og Barnevakten til stede.

- Datamaskiner og Internett er fantastiske verktøy for barn, både for læring og underholdning. Dessverre kan noen av fordelene med Internett misbrukes av kriminelle til å utføre grove overgrep mot barn, sier administrerende direktør i Microsoft Norge, Knut Aasrud.

- For oss er det derfor viktig å jobbe sammen med organisasjoner som ICMEC, Interpol, Kripos, Redd Barna og andre ressursmiljøer. Sammen ønsker vi å øke bevisstheten og dele kunnskap om verktøy og holdninger som kan hindre overgrep og bidra i påtalemyndighetenes arbeid for å håndheve loven og straffe overgripere, sier han videre.

Konferansen har fokusert på det arbeidet som gjøres av politi og myndigheter for å ta fatt i de dystre statistikkene, og hvordan IT-bransjen, frivillige organisasjoner og andre bidrar og kan drive forebyggende arbeid.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.