Internasjonal pris til norsk læremiddelportal

NDLA har mottatt pris for "beste læremiddelportal-nettsted".
NDLA har mottatt pris for "beste læremiddelportal-nettsted".

Den norske læremiddelportalen NDLA er tildelt Open Education Awards for Excellence 2017 for «beste læremiddelportal-nettsted».

Det skriver Massachusetts-baserte Open Education Consortium, som deler ut prisen, på sine nettsider. Prisen regnes ifølge NDLAs egne nettsider for å være den største internasjonale utmerkelsen innen åpne læremidler.

NDLA-sjef Øivind Høines er ikke overraskende fornøyd med utmerkelsen.

– I dag har norske lærere fra hele landet fått internasjonal anerkjennelse for det de sammen har skapt, sier den daglige lederen til organisasjonens nettsider.

NDLA er et samarbeid mellom landets fylkeskommuner om å utvikle digitale læremidler for videregående skole, som ble startet etter initiativ fra Kunnskapsdepartementet i 2007. De får også gratulasjoner fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Prosjektet mottar statsstøtte, og læremidlene de utvikler er gratis for skolene, noe som ikke ble særlig godt mottatt av bokforlagene. Forleggerforeningen klagde til ESA 2010 om den statlige finansieringen av NDLA var ulovlig, men fikk ikke medhold. (©NTB)

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen