BEDRIFTSTEKNOLOGI

Internasjonal telefoni overlever årtusenskiftet

En internasjonal test gjennomført av 140 teleoperatører rundt om i verden kan tyde på at du vil kunne ringe til andre land etter årtusenskiftet.

Frode Eriksen
19. nov. 1999 - 13:13

De 140 operatørene kobler sammen sine veksler for både tale og datakommunikasjon etter de kriterier som den internasjonale teleunionen (ITU) har satt opp for slike tester. Resultatet ble publisert i London torsdag og fortalte at ingen feil oppstod som følge av overgangen til år 2000, heter det i en pressemelding fra ITU.

Testen var frivillig for deltakerne som også betalte for testeingen selv, og konklusjonen så langt er at alle internasjonale samtaler vil kunne forventes å gå etter planen også til neste år.

Blant de 140 teleoperatørene var alle verdensdeler representeret, og alle operatørene har de siste årene selv foretatt egne tester på lokale og nasjonale telenett. Dette var den første virkelig internasjonale testen av internasjonal telefoni.

Leder av ITUs år 2000-gruppe, Mick Heduan, sier at testen på nytt bekrefter at operatørene har kontroll på overgangen til år 2000.

Mer om testen finnes på nettet på: ITU, teleoperatører og år 2000

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.