Internasjonale bedrifts-suksesser hedres lokalt

I Grenland har flere IT-selskaper gjort utenlandsk suksess, og blir hedret med en pris.

I Grenland har flere IT-selskaper gjort utenlandsk suksess, og blir hedret med en pris.

eZ systems har erobret hele verden med gratis programvare for portaler. Det Skien-baserte selskapet ble startet opp av fire studenter i 1999, med to programpakker skrevet for operativsystemet Linux.

I forrige uke fikk Skien-selskapet lokal anerkjennelse og vant IKT Grenlands Innovasjonspris 2005 under årets IT Expo.

eZ systems var i godt selskap med Grenlands-bedriftene 24SevenOffice som leier ERP-tjenester over nett og Cardiac. Alle tre selskapene har utmerket seg på IT-tjenester.

Kildekoden til eZ Publish kan lastes ned gratis uten lisenskostnader. Publiseringsløsningen skal gjøre det enkelt å lage avanserte nettbutikker, hjemmesider og portaler.

eZ Publish tjener gode penger fjerde år på rad.

Løsningen er lastet ned over 1 million ganger, og er i bruk av virksomheter til en rekke formål (nettbutikker, firmasider, studiekataloger, blogs og galleri). Mange høyskoler benytter allerede eZ publish til sine Internett- og intranettsider.

Juryens begrunnelse:

«Vinneren er et gjennombrudd innen informasjonsteknologi! Bedriften har sterk vekst, både hjemme og ute. Forretningsmodellen er unik. Forståelsen for å bygge en bedriftskultur med et sett av normer og verdier som sitter i veggene fra første stund er forbilledlig.

Bedriften har et engelsk arbeidsspråk og 10 forskjellige nasjoner blant sine ansatte i Skien, men har likevel våget å dyrke det norske, og det faktum at de kommer fra Telemark. Fra første kodelinje ble skrevet, var ambisjonen å bli verdens beste på sitt område.

eZ systems tenker internasjonalt, men er samtidig jordnære og opptatt av gode relasjoner. »

Til toppen