Internasjonale domenenavn skaper furore

Når VeriSign begynner å teste internasjonale domenenavn, kan det oppstå problemer, mener Internet Society.

Når VeriSign begynner å teste internasjonale domenenavn, kan det oppstå problemer, mener Internet Society.

Salget av multilinguale domenenavn har skapt furore på nettet.

Selv om Internet Society advarte mot å begynne å bruke dem allerede nå, har flere registrarer solgt mange av disse allerede fordi det vil ødelegge stabiliteten til domenenavnsystemet, skriver CNN Interactive

VeriSign Global Registry Services, som administrerer .com-, .net- og .org-domenene, har uttalt at de vil godta domenenavn på kinesisk, japansk og koreansk fra og med 9. november. VeriSign har også godkjent at hele 22 andre registrarer kan få registrere slike navn for dem.


Register.com, som er en av de største registrarene, har allerede registrert tusenvis av slike navn for firmaer som vil beskytte sine varemerker.

Offisielle talspersoner for VeriSign har sagt at de ikke vil utsette testingen av de nye domenenavnene, til tross for uro fra Internet Society, som skal holde oversikt over Internet Engineering Task Force og Internet Architechture Board.

- Testingen vil absolutt ikke bli utsatt. Internetts sanne verdi vil ikke komme for en dag før vi kan betjene de resterende 90 prosent av verdensbefolkningen - som ikke har engelsk som primærspråk, sa Brian O'Shaughnessy, offisiell talsmann for VeriSign.

Til toppen