KUNSTIG INTELLIGENS

Internasjonale journalistorganisasjoner foreslår retningslinjer for KI

Reportere uten grenser (RSF) og andre organisasjoner la før helgen fram et dokument med forslag til retningslinjer for kunstig intelligens (KI) i journalistikken.

Paris Charter on AI and Journalism definerer etikk og prinsipper som journalister, redaksjoner og medier rundt om i verden vil kunne tilegne seg og anvende i sitt arbeid med kunstig intelligens.
Paris Charter on AI and Journalism definerer etikk og prinsipper som journalister, redaksjoner og medier rundt om i verden vil kunne tilegne seg og anvende i sitt arbeid med kunstig intelligens. Foto: Reporters Without Borders
12. nov. 2023 - 16:41

Dokumentet, som ble lagt fram i Paris fredag, foreslår blant annet et krav om at KI må kunne respektere menneskerettighetene, fred og demokrati.

KI-bruk bør også være i tråd med et felles journalistisk verdigrunnlag, opprettholde uavhengigheten til mediene, respektere opphavsrett og personvern og unngå å villede publikum.

16 andre organisasjoner fra hele verden har skrevet under på dokumentet, som legger fram ti grunnleggende regler man mener bør bli bindende for medieorganisasjoner og ansatte.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.