Internasjonale nettaviser med underskudd

De store internasjonale internettavisene går fremdeles med underskudd og investerer mer enn de får igjen. Størrelser som New York Times' nettavis har underskudd på 15 millioner dollar.

De fleste av direktørene for USAs største aviser la nylig frem sine 1997-tall for New Yorks børsanalytikere, skriver Editor & Publisher. De fleste direktørene rettferdiggjorde at internettutgavene ennå ikke er i balanse med at online- publikasjoner i større grad blir en konkurrent til tradisjonell avisreklame om annonsekronene.

Tribune Corporation har beregnet at tapene i løpet av 1997 vil ende på omlag 30 millioner dollar, og beregninger for 1998 tyder på enda større underskudd.

USAs nest største aviskjede, Knight-Ridder, hadde i fjor et underskudd på 16 millioner dollar. Utgiftene til Internett-satsingene beløper seg til 27 millioner dollar, og inntektene kun på 11 millioner dollar for selskapet. Selskapet uttalte til Editor & Publisher at man ikke har råd til å ignorere Internett når San Jose Mercury News på nettet har 1,2 millioner lesere i måneden, og tilsvarende tall for papirutgaven er 287.000 lesere daglig.

New York Times Co. taper også på web-aktiviteter. Selv om New York Times på nett hadde et 66 prosent høyere resultat i 1997 enn året før, endte underskuddet på 15 millioner dollar.

Til toppen