BEDRIFTSTEKNOLOGI

Internasjonalt orientert økonomisystem fra Damgaard

Damgaard XAL versjon 3.0 erstatter Concorde XAL. Det nye økonomisystemet er spesielt tilrettelagt for selskaper som er etablert i flere land med ulik valuta og språk.

7. juni 2000 - 08:29

Ifølge Damgaard integrerer oppgraderingen all tidligere internasjonalt orientert funksjonalitet i ett felles system som håndterer ulike staters språk, valuta, lovgivning og markedskrav. Det betyr at man slipper å vedlikeholde flere nasjonale versjoner, og at datterselskap i ulike land kan kjøre samme versjon av økonomisystemet.

Andre forbedringer gjelder funksjonalitet innen produksjons- og lagerstyring, handel, prosjekt og finans.

Brukergrensesnittet er tilpasset Windows-standarden. Nettverksstøtten er utvidet til Linux, fra tidligere bare Microsoft og Novell.

Navision, Maconomy og Visma er utpekt som de viktigste konkurrentene. Damgaard har flere bransjeløsninger, blant annet innen fiskeri, tekstil, grafikk, transport, detaljhandel og trykkeri.

Økonomisystemet er opprinnelig dansk. Det opplyses å ha 10.000 kunder verden over, hvorav 900 i Norge. Fra 1994 til 1998, da Damgaard opprettet sitt eget selskap i Norge, var det IBM som distribuerte Concorde her i landet.

Les:
Økonomisystemet Axapta klar til utleie
Viktig milepæl for Damgaard
Damgaard går på børs
Lanserer i Norge ett år etter USA
Regnskapspakker akkrediteres for euro
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.