JUSS OG SAMFUNN

Internasjonalt samarbeid mot spam

USA og Storbritannia og Australia har undertegnet en samarbeidsavtale mot spam.

5. juli 2004 - 13:50

Tre av verdens største engelsktalende land, USA, Storbritannia og Australia, underskrev fredag en samarbeidsavtale mot spam.

Avtalen forplikter landenes myndigheter til å dele opplysninger og bevismateriale, samarbeide om å etterforske og spore spammere, og koordinere tiltak mot internasjonal spam.

Avtalen trer i kraft når spam bryter med lovgivningen i minst to av landene. Spamlovgivningen i Storbritannia følger EUs direktiv der mottakerens tillatelse må innhentes på forhånd. USA og Australia følger det motsatte prinsippet, der muligheten til å reservere seg skal sikres gjennom en lenke i spamposten.

Det innebærer at den i praksis gjelder tilfeller der spam bryter amerikansk lov, det vil si når innholdet er misvisende, avsenderadressen er forfalsket, det ikke finnes mulighet til å reservere seg, eller der spammen fortsetter etter at man har reservert seg.

11. oktober vil myndighetene i Storbritannia innkalle til et møte der representanter fra 30 land skal diskutere tiltak mot spam.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.