BREDBÅND

Internasjonalt samarbeid om 5G-testing i Oslo sentrum

Huawei, Nlogic og Transpacket bidrar med utstyr til 5G-forskningen hos Simulamet i de gamle bryggerilokalene i Oslo.

Professor Haakon Bryhni med en svitsj fra Juniper Networks under armen. Den har Simulamet interoperability lab fått "til en hyggelig pris" fra mannen ved siden av, daglig leder Erlend Bonesvoll i Nlogic. En av de som skal forske på 5G er Dr. Ahmed Elmokashfi. Hyggelig pris har også Huaweis Norgessjef Hongqi Huang bidratt med i det som er selskapets første samarbeid med et universitet i Norge.
Professor Haakon Bryhni med en svitsj fra Juniper Networks under armen. Den har Simulamet interoperability lab fått "til en hyggelig pris" fra mannen ved siden av, daglig leder Erlend Bonesvoll i Nlogic. En av de som skal forske på 5G er Dr. Ahmed Elmokashfi. Hyggelig pris har også Huaweis Norgessjef Hongqi Huang bidratt med i det som er selskapets første samarbeid med et universitet i Norge. Håvard Fossen
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
21. feb. 2020 - 07:06

Simulamet er et samarbeidsprosjekt mellom Simula og «Oslo metropolitan university», forkortet Oslomet. Onsdag klokken 11 kunne gründer, investor og – i denne sammenhengen – professor Haakon Bryhni – gledesstrålende takke for «hyggelige» priser på basestasjoner, 5G-mobiler og rutere fra Huawei, optiske rutere fra Transpacket, og Juniper-svitsjer levert av den norske systemintegratoren Nlogic. Nlogic bidrar også med sikkerhetsløsninger fra Palo Alto Networks. I tillegg til disse benytter forskerne også utstyr fra Intel, Nvidia og Mellanox.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.