Internet Explorer 5.0 støtter vektorgrafikk

Microsoft alfatester nå neste utgave av Internet Explorer. Programmet vil få en rekke nye funksjoner, inkludert støtte for 3-D og vektorgrafikk.

Microsoft alfatester nå neste utgave av Internet Explorer. Programmet vil få en rekke nye funksjoner, inkludert støtte for 3-D og vektorgrafikk.

Fullversjonen av den nye, mer grafikkvennlige utgaven av Internet Explorer (IE) vil trolig bli tilgjengelig først mot slutten av året. Det er derfor mye som tyder på at nettleserkrigen nå går inn i en roligere fase. Dette kan kanskje være en fordel for brukerne, siden hastverk gjerne er lastverk, spesielt når det gjelder programvareutvikling; nettleserne har ikke akkurat vært frie for lus.

Siden Microsoft nå har rikelig med tid til å forbedre IE, legger selskapet til endel nyttig funksjonalitet. InfoWorld Electric melder at IE 5 vil støtte vektorbasert grafikk, noe som nok vil glede mange. Fordelene med vektorgrafikk i Web-sammenheng, er at filene tar mye mindre plass enn de vanlige bit-map formatene (GIF, JPEG). Dette gjør at det går raskere å hente ned bildene på Web-sider. I tillegg kan man forminske eller forstørre bildet uten at noe informasjon går tapt, noe som medfører at bildet virker skarpt uansett størrelse.

Microsoft vil utvide 3-D-egenskapene til nettleseren gjennom å bruke teknologi selskapet har fått tak i gjennom sitt oppkjøp av programvareutvikleren Dimension X. Dette gir IE støtte for DAK-gjengivelse, videokonferanser og andre profesjonelle bruksområder. I tillegg er QuickWeb, Intels nye komprimeringsteknologi for Web-grafikk, inkludert.

Microsoft vil også kopiere Netscape i muligheten til å laste opp filer via FTP ved hjelp av nettleseren. Dette betyr at man kan bruke dra-og-slipp metoden for å kopiere filer over på en FTP-server. Muligheten til det motsatte, å laste ned filer via FTP, har nettleserne alltid hatt.

Ifølge MicroDatorn vil IE 5.0 bli lansert som et separat produkt, uansett hva som skjer i striden med integreringen av Internet Explorer i Windows 98.

Til toppen