Internet Explorer 5 husker kredittkort-nummeret ditt

I morgen slipper Microsoft sin nye nettleser Internet Explorer 5 med blant annet en ny funksjon som husker kredittkortnummeret ditt.

I morgen slipper Microsoft sin nye nettleser Internet Explorer 5 med blant annet en ny funksjon som husker kredittkortnummeret ditt.

Fra i morgen kan du laste ned Internet Explorer 5.0 (IE 5.0) fra Microsofts hjemmesider. Sett av god til til nedlasting. Det komplette programmet vil ligge på rundt 100 MB.

De fleste nyhetene i IE 5.0 er kjent, men Microsoft har gjemt noen hemmeligheter til i morgen når de slipper den ferdige versjonen. Selskapet har lånt idéer fra sine konkurrenter, forteller amerikanske Cnet som har fått tak i det ferdige programmet.

Microsoft har gjort betydelige forandringer fra beta-versjonen av IE 5.0 de slapp i november. Sammenlagt binder de brukeren på godt og vondt tettere til Microsofts utvalgte partnere, noe som vil generere inntekter for selskapet.

Til tross for alle nyhetene skal Microsoft ha klart å øke farten fra IE 4.0. Programmet går merkbart fortere, sier David Kerley, analytiker i Jupiter Communications til Cnet.

Her er nyhetene i IE 5.0:

  • Web Accessories: Web Accessories lar innholdsleverandører levere (pushe) innhold til et separat vindu mens brukeren surfer rundt på resten av internett. Vinduet kan brukes både for informasjon til ansatte eller en tjeneste brukeren har valgt å abonnere på. Microsoft har allerede gjort avtaler med finanstjenesten Bloomberg og New York Times samtidig som de selv også skal levere en tjeneste. Microsoft håper at brukeren skal velge deres tjeneste og bruke den som sin primære navigasjonstjeneste. Netscape har så langt bare laget en katalog og søkemotor på hjemmesiden sin.
  • Automatisk utfylling: IE 5.0 inneholder en stor forbedring for aktive internett-brukere - dersom de tør å ta den i bruk. Den nye nettleseren kan automatisk fylle ut registeringsskjema og bestillingskjema med din personlige informasjon, inkludert kredittkortnummer og passord, fordi den lagrer denne informasjonen. Microsoft har tydeligvis innsett at her kan det bli bråk, så de understreker at du selv må skru på huskefunksjonene og gi IE 5.0 "tillatelse" til å huske kredittkortnummeret ditt.
  • IE 5.0 retter også feiltastinger når du skriver internett-adresser du tidligere har besøkt.
  • Relaterte sider: Som Netscape 4.5 vil IE 5.0 ha en "relaterte sider"-knapp drevet av Alexa. Et trykk på knappen gir deg en mulighet til å hoppe til sider som omhandler samme tema som siden du er på.
  • Søk: Brukere av IE 5.0 trenger ikke å huske adressen til de viktigste søkemotorene - det er lagt inn ferdig koblinger som lar deg velge mellom åtte forskjellige tjenester: Infoseek, AltaVista, Lycos, GoTo, Excite, Yahoo, Microsofts egen MSN og for oss europeere Euroseek. IE 5.0 lar deg også søke etter e-postadresser i InfoSpace og Bigfoot-katalogene. Bruken av Sidewalk, Mapquest og Microsofts egen ExpediaMaps er primært beregnet på amerikanske brukere.
  • Lyd: Den ferdige versjonen av IE 5.0 har en egen knapperad under menyene for å spille internett-radiostasjoner. Funksjonen er selvfølgelig koblet til en Microsoft-side med radiostasjoner.
  • Hotmail: Microsoft har ikke uventet også lagt inn en ferdig knapp for bruk av sin Hotmail.
  • Størrelse: Selv om IE 5.0 er gratis, kan programmet bli dyrt for brukere som skal laste ned den fulle versjonen. Pakket ut krever den 100 MB av harddisken din. Den gode nyheten er at du kan laste ned forskjellige versjoner som senere henter ned nødvendige tillegg selv.
  • Kjør-knapp: Microsoft har også lagt inn en knapp som nybegynner vil like. Ikke alle vet at du trykker retur når du har skrevet inn en adresse - nå ligger det derfor en "Go" eller Kjør-knapp under menyene.
Til toppen