Internet Explorer 7 nå også for pirater

Microsoft har kommet til at det er best at også pirater får en sikrere utgave av Internet Explorer.

Internet Explorer 7 nå også for pirater

Microsoft har kommet til at det er best at også pirater får en sikrere utgave av Internet Explorer.

Da Microsoft for snart et år siden lanserte Internet Explorer 7, ble det klart at den nye nettleseren kun var tilgjengelig for brukere av Windows Vista, samt sammen med godkjente installasjoner av Windows XP og Windows Server 2003. Brukere med en piratkopiert utgave av Windows XP ville ikke kunne laste ned og installere Internet Explorer. Windows Genuine Advantage-test satte i de fleste tilfeller en stopper for dette.

I går kunngjorde Microsoft at selskapet har sluppet en oppdatert utgave av Internet Explorer, som ikke lenger skal kreve WGA-validering. Dette betyr at også piratbrukere av Windows XP kan laste den ned.

Microsofts tidligere beslutning om ikke å tillate pirater å ta i bruk den nye nettleseren, var forståelig. Men samtidig er PC-er med mange åpne sikkerhetshull et problem, og ikke bare for brukeren selv. Slike maskiner kan lett bli inkludert i botnets som brukes til spamutsendelse, phishingforsøk og annen kriminell virksomhet.

Det er ikke mange andre nyheter i den nye utgaven av Internet Explorer 7, men en som enkelte nok vil være glad for er at menylinjen er tilbake som et standardvalg.

Microsoft har også oppdatert «Internet Explorer 7 online tour» og tilbyr nå også en ny MSI-installasjonsløsning som skal forenkle utrulling av nettleseren i større IT-miljøer. Mer informasjon om dette finnes her.

Den nye versjonen av Internet Explorer 7 for Windows XP og Windows Server 2003 kan lastes ned fra denne siden.

Til toppen