– Internet Explorer har blitt mye mer stabil

Men henger fortsatt etter de viktigste konkurrentene.

– Internet Explorer har blitt mye mer stabil
Totalt sett krasjer Internet Explorer betydelig oftere enn andre nettlesere. Men dette diagrammet skjuler interessante detaljer, noe som forklares i artikkelen nedenfor. Bilde: Sauce Labs

Sauce Labs er et selskap som tilbyr tjenester innen feiltesting av programvare. Dette inkluderer webbaserte løsninger. Til sammen har selskapet i alt utført 55 millioner slike tester. I forbindelse med testene har alle tilfeller av nettleserkrasj blitt registrert. I går presenterte selskapet en rapport med statistikk over disse krasjene.

Tallene viser at Firefox krasjer sjeldnest, mens Internet Explorer har en klar sisteplass med omtrent dobbelt så høy krasjhyppighet, 0,25 prosent, som Firefox.

Men disse tallene tar ikke hensyn til alderen på nettleseren.

Målingene til Sauce Labs viser nemlig at Internet Explorer har blitt gradvis mer stabil for hver versjon som har blitt gitt ut. For eksempel er krasjhyppigheten til IE6 seks ganger høyere enn den til IE10.

Feilraten til Internet Explorer har falt med hver versjon. Særlig IE9 var en kraftig forbedring, sammenlignet med forgjengerne.
Feilraten til Internet Explorer har falt med hver versjon. Særlig IE9 var en kraftig forbedring, sammenlignet med forgjengerne. Bilde: Sauce Labs

Når man kun ser på tallene for nettleserversjonene som var de nyeste da dataene ble samlet inn, viser det seg at Internet Explorer omsider er i stand til å hevde seg blant konkurrentene. IE10 kommer på en tredjeplass, bak Firefox 22 og Chrome 27, men foran Opera 12 og Safari 6.

Feilraten til de nyeste nettleserutgavene som i tilstrekkelig grad har vært med i undersøkelsen.
Feilraten til de nyeste nettleserutgavene som i tilstrekkelig grad har vært med i undersøkelsen. Bilde: Sauce Labs

Nå viser tallene fra Sauce Labs at det fortsatt er stor forskjell på stabiliteten til nettleserne, men også at samtlige nettlesere er mer stabile enn før. Med Firefox 22 har et knapt blitt opplevd krasjtilfeller, mens Apples Safari 6 fortsatt har en krasjhyppighet på 0,12 prosent, en nedgang på 0,04 prosentpoeng i forhold til Safari 5, men likevel 50 prosent mer enn Opera 12, som ligger på fjerde plass.

Les mer om: