Internet World: Å tjene penger på web

Fra mandag 9. til fredag 13. mars kjøres en viktig Internett-begivenhet i Los Angeles. Internet World skal samle 60.000 Internett-eksperter til seminarer, konferanser og utstilling. Målet skal være endelig å vise hvordan tjene penger på web.

digi.no er representert med en egen medarbeider, Lars Rasmussen. Hans oppgave blir å formidle godbiter fra 600 utstillere og de 200 samlingene som inngår i konferanseprogrammet.

Blant de mer spesielle arrangementene er:

  • En hel dag viet "Java, handel og sikkerhet" som skal vise Javas allsidige fortreffelighet, under mottoet "Java gets down to business"
  • Et forum viet nettcomputere og tynne klienter generelt, med sidesprang både til Windows CE og trådløse nettverk.
  • En kongress viet personvern på Internettet, sponset av Electronic Frontier Foundation (EFF), og som blant annet lover å debattere forholdet mellom personvern og elektronisk handel i bredeste forstand.

Bill Gates deltar ikke på Internet World. Men det kan hende at hans stedfortreder Bob Muglia får lov til å sitere ham på mer enn bare det offisielt oppgitte emnet om Microsofts positive bidrag til nettets utvikling og framtid.

Derimot kommer et "keynote" innlegg fra den kjente konsulenten Stewart Alsop, en av de få som vitnet under Senatets Microsoft-høring forrige uke med et balansert innlegg.

Det stilles store forventninger til hva Jerry Yang kommer til å si. Han grunnla Yahoo! - Internettets største annonsemedium - og har i dag status som denne tjenestens fremste visjonær.

Til toppen