Internett-angivelsen

Hvis det går slik Prokom og Cliché Grafisk tenker seg, vil du snart kunne fylle ut selvangivelsen din på nettet.

Hvis det går slik Prokom og Cliché Grafisk tenker seg, vil du snart kunne fylle ut selvangivelsen din på nettet.

Foreløpig har Cliché Grafisk og Prokom konsentrert seg om å lage elektroniske løsninger for skjemavelder internt i bedriften. Nå introduserer selskapene elektroniske skjema for en den nye java-epoken. Selskapene, som stiller ut på Skriverviks gigantstand på Software '97, viser sine nye elektroniske blanketter for intranett og ambisjonene er ikke beskjedne.

- Vi har levert elektroniske blanketter til en rekke offentlige institusjoner og utelukker ikke at vi, med mulighetene som ligger i java, snart vil kunne levere et system for utfylling av selvangivelsen på nettet, sier Thormot Spilling som er IT-sjef i Cliché Grafisk. Han legger imidlertid til at det er endel hindringer som må forseres før den tid.

- Det viktigste er at vi får et skikkelig system for elektroniske signaturer, sier Spilling og får støtte av Haakon Jørgensen fra Prokom.

- Foreløpig skal vi konsentrere oss om å få våre nåværende elektroniske blanketter over på Java, sier Jørgensen som arbeider med å videreutvikle og implementere appliksjonsstrukturen fra det amerikanske basismodulet. Blant annet har han vært med på å utvikle et produkt for kjøregodtgjørelse som kommuniserer med de fleste typet databaser.

- Blankettsystemet er fullt funksjonelt, og vil bli lansert i løpet av denne måneden, avslutter Jørgensen.

Utdrag fra javabasert blankettløsning for offentlige institusjoner

Importør av systemene til Norge er Milestone BMP a/s.

Til toppen