Internett-forenkler rammet av Bambi

Nettstedet Real Name tilbyr et system som lar deg finne nettsteder ved å taste inn vanlige navn, uten skråstreker og punktum. De første som tastet "bambi" fikk imidlertid ikke Disney-dådyrets hjemmeside, men en naken kvinne med pisk og kjetting.

Historien fortelles av Reuters som var tilstede da sjefen for selskapet centraal (med liten c), Keith Teare, skulle demonstrere produktet. Teare hadde på forhånd fortalt Reuters at barn kunne taste "bambi" direkte, i stedet for den lange adressen http://www.disney.com/DisneyVideos/masterpiece/shelves/bambi/.

Derfor var det mange på demonstrasjonen som tastet nettopp "bambi" - og som reagerte svært forskjellig når det forventede dådyret fra Disney uteble, til fordel for pornodamen. De mest kritiske pekte på det mest åpenbare: Hvordan ville hvem som helst reagert dersom mitt barn hadde tastet "bambi" og i stedet fått dette søppelet?

Teare skyldte på teknisk svikt, og sa han kanskje ikke skulle bruke Bambi-eksempelet framover.

Det kan han trygt gjøre. Feilen er rettet, og "bambi" fører dit det skal. En annen sak er at teknologien er enda mer USA-sentrert enn man kunne forventet. Norske nettsteder kan overhodet ikke nås.

Foreløpig er det tryggest å gå til nettstedet til Real Name og kjøre programmet derfra. Alternativet er å laste ned beta-programvare for Windows 95 eller NT. På sikt håper Teare på at teknologien skal innlemmes i de mest populære nettleserne.

Til toppen