Internett gjør stjålne PC-er ubrukelige

TheftGuard i BIOS gjør at stjålne PC-er blir ubrukelige hvis de kobles til Internett. I tillegg vil IP-adressen registreres.

TheftGuard i BIOS gjør at stjålne PC-er blir ubrukelige hvis de kobles til Internett. I tillegg vil IP-adressen registreres.

TheftGuard er en løsning utviklet av Softex og Phoenix Technologies som skal gjøre det mindre sikkert å stjele PC-er. Løsningen er ifølge News.com programvarebasert, men programvaren vil delvis være en integrert del av Phoenix' Core Managed Environment-teknologi som igjen er en del av selskapets FirstBIOS-produkt. Den andre delen av programvaren befinner seg på en egen partisjon på PC-ens harddisk.

    Les også:

Hver gang en datamaskin som er utstyrt med TheftGuard knyttes til Internett, vil den ta kontakt med en spesiell TheftGuard-server. Hvis brukeren har registrert maskinen som stjålet på nettstedet for TheftGuard, vil TheftGuard-programvaren sperre mot videre bruk av maskinen. I tillegg vil IP-adressen til maskinen bli registrert på TheftGuard-serveren. Ved hjelp av denne vil politiet kunne få relativt gode muligheter til å spore opp tyven. Opplysningene vil kunne leveres ut av Internett-leverandøren som administrerer IP-adressen.

Heller ikke det å slette eller bytte ut harddisken skal kunne hindre TheftGuard å fungere.

Ifølge selskapet leverer Phoenix BIOS-programvare sammen med mer enn 100 millioner nye PC-er hver år.

Til toppen