Internett-gründer slått konkurs

Den profilerte internett-gründeren Knut Jørstad er slått personlig konkurs.

Den profilerte internett-gründeren Knut Jørstad er slått personlig konkurs.

Det er åpnet konkurs mot den kjent internett-gründeren Knut Jørstad. Advokat Morten Haugen er hyret inn som bobestyrer.

Det er konflikten etter kjøpet av reklamebyrået Scheldrup-Lund, Bendixen og Partners som er årsaken til konkursen. På grunn av manglene betaling har Harald Scheldrup-Lund, som er gründer av reklamebyrået, valgt å forfølge Jørstad.

– Jeg har gitt et tilbud som gir full dekning, men fordi det gikk på betaling i fremtiden gikk de ikke med på dette, sier Jørstad til digi.no.

Jørstad forsøkte å gi oppgjør til Scheldrup-Lund med aksjer i TraceTracker. Dette selskapet lager programvare som lar vareprodusenter, butikker og distributører følge hver enkelt vare gjennom hele kjeden for blant annet å sikre kvalitet.

Jørstad var høyprofilert gründer under den glade dot.com-tiden. Han startet webselskapet Intervett som i 1998 fusjonerte med InfoStream. I 2000 kom det franske selskapet Integra på banen. Så ble Integra kjøpt av amerikanske Genuity.

Jørstad fikk et tosifret millionbeløp etter salget av Infostream til Integra. Disse ble investert i en rekke prosjekter, som har blitt rammet av de siste årenes knallharde markeder.

    Les også:

Til toppen