BEDRIFTSTEKNOLOGI

Internett investor-kvartett

Bjørn Erik Tholfsen, Gunnar Bjønnes, Sigurd Bjønnes og Tom Thygesen har sett lyset: Internett-teknologi. Nå har Santech-kvartetten gått sammen som likeverdige partnere og dannet investorselskapet Hood Invest. - Vi skal investere i selskaper som satser på Internett, intranett og tilhørende teknologier, forteller Bjørn Erik Tholfsen til digi:data.

Jens Kanden
11. des. 1996 - 14:00

Akkurat når du trodde at Santech-kvartetten fra Sandefjord, Bjørn Erik Tholfsen, Gunnar Bjønnes, Sigurd Bjønnes og Tom Thygesen skulle trekke seg tilbake med millionene sine, er de tilbake i rampelyset. Denne gang skal de investere i Internett-teknologi. Etter samme lest som når de startet Santech, har gutta gått sammen som likeverdige partnere, lagt like mange millioner i potten og startet investorselskaper Hood Invest a.s.

Hva skal dere holde på med?

Bjørn Erik Tholfsen.
Bjørn Erik Tholfsen.

- Vi skal investere i Internett, intranett og relaterte teknologier, forteller Bjørn Erik Tholfsen til digi:data. Målet er å være aktive styremedlemmer i bedriftene vi investerer i og bidra med vår kompetanse og forretningsteft. Hvis mulig skal vi skape synergier mellom bedriftene i porteføljen. Vi skal unngå å investere i selskaper som er direkte konkurrenter.

Hvor mye legger dere i potten?

- Det kan jeg ikke gå ut med før i '97, men når du ser hvem som er med er det klart at vi representerer en betydlig mengde kaptial, understreker Tholfsen.

Hva har dere investert i hittil?

- Vi har allerede kjøpt en minoritetspost i Mefjorden, selskapet til Morten Lie som grunnla Netcenter. Han har startet et intranett-selskap som vi har stor tro på. Tirsdag kjøpte vi majoriteten i selskapet WebCom som driver med teknologiske løsninger i Internett- og intranett-miljøer.

Skal dere kún investere i selskaper, eller skal dere gjøre noe operativt?

- Vi skal investere og være med og styre bedrifter vi har investert i. Utover investeringsvirksomheten kan jeg ikke si noe særlig . Gunnar Bjønnes kommer til å fortsette aktivt i Santech MSG, mens Sigurd Bjønnes, og jeg tar farvel med Santech MSG 31. desember. Etter det får vi se, avslutter gründeren fra Sandefjord.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.