BEDRIFTSTEKNOLOGI

Internett-konferanse ber om utradisjonelle bidrag

Internet Society ber om utradisjonelle bidrag til sin årlige konferanse i Stockholm i juni. - En utmerket anledning for nordiske aktører, mener professor Rolf Nordhagen.

8. jan. 2001 - 13:20

Fagkonferansen INET 2001 arrangeres i Stockholm i dagene 5. til 8. juni i år, av den uavhengige interesseorganisasjonen Internet Society (ISOC). Internett-veteran og professor emeritus Rolf Nordhagen er kontaktperson for den norske avdelingen av ISOC, og sitter i programkomiteen for juni-konferansen i Stockholm.


- At konferansen holdes i Stockholm i år er en utmerket anledning til å markere det nordiske perspektivet og nordiske fremskritt, sier Nordhagen. - Men hittil har jeg inntrykk av at det er kommet få bidrag fra vårt område.

I konferansens "Call for Content" heter det at fristen for å sende inn et forslag til bidrag, er onsdag 10. januar. Forslaget skal bestå av en kort sammenfatning av hva du har å fortelle.

- Vi håper på mange bidrag, og jeg viser til formuleringene om at vi i år ønsker også utradisjonelle bidrag, som gjerne trekker deltakerne med på å utvikle nye ideer, og ikke bare gjør dem til tilhørere.

Hovedtemaet for konferansen er "Mobility and the Internet". Dette betyr ikke bare teknologi som WAP og hånd-PC-er med trådløs Internett-aksess. Arrangørene vil ha fram ting som "mobile kyberbusser som når utkantstrøk", og temaer som hvordan Internett brukes av grupper på vandring.

I tillegg til tradisjonelle foredrag, ønskes bidrag i form av paneldebatter, åpne debatter, demonstrasjoner, oppgaveorienterte seminarer og til og med "eksperimentelle formater". Tematisk sett skal bidragene fordeles på teknologi, offentlig Internett-relatert regulering, og all slags bruk av Internett.

- Det er bare to dager igjen til fristen går ut. Jeg vil likevel oppfordrer alle som tror de kan ha noe å bidra med, til å sende inn sine ideer, sier Nordhagen.

Men for Internett-folk er jo to døgn som to uker. Og erfaringsmessig er det slik at gode forslag gjerne tas hensyn til, selv om de sendes inn litt forsinket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.