BEDRIFTSTEKNOLOGI

Internett med Intel inside

Intel går i bresjen for å selge flere PCer. Ved å installere 1000 Internettkiosker i ledende elektronikk- og databutikker ønsker de å lære forbrukerne Internett og dermed stimulere salget av PC utstyr.

Sigvald Sveinbjørnsson
30. aug. 1996 - 15:45

Intel ønsker en sammenkoblet verden med Intel inni. Derfor har Intel lansert et program i USA for å vise forbrukerne hva de kan gjøre med en PC tilkoblet Internett.

Kampanjen, som er den første i sitt slag, søker å vise forbrukerne Internett ved å gi dem aksess i sin lokale PC butikk. Intel skal installere 1000 Internettkiosker i ledende elektronikk- og datakjeder som Best Buy, Circuit City, Computer City og CompUSA over hele USA.

Kampanjen vil bli promotert via en annonseblitz og har som mål å stimulere salget av PC til forbrukere. Selvfølgelig skal det sitte en Intel prosessor i hver av disse PCene, så dette er en form for Intel selvhjelp. Tanken er å overvinne forbrukernes frykt for Internett ved å la dem prøve selv. Når de har prøvd Internett og funnet ut hvor lett og morsomt det er, vil de kjøpe seg PC, i henhold til Intel.

Ideen er interessant og kunne kanskje være noe for norske PC forhandlere i kampen om forbrukernes gunst. Det er vel de ledende elektrokjedene som har best mulighet for å gjøre alvor av noe sånt, eventuellt i samarbeid med en PC produsent og en Internettleverandør.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.