Internett-ovn med innebygget kjøler

En amerikansk mikrobølgeovn kombinerer innebygget kjøler med fjernstyring over Internett.

En amerikansk mikrobølgeovn kombinerer innebygget kjøler med fjernstyring over Internett.

Selskapet Tonight's Menu Intelligent Ovens (TMIO) har utviklet en prototyp på en ny type mikrobølgeovn som det regner med å sette i produksjon i løpet av noen få måneder. Ovnen har et Peltier-element som gjør den til et kjøleskap med en temperatur på 4–5 grader Celsius når elementet er påslått. Den er også utstyrt med en krets utviklet av den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA, kalt "Embedded Web", som gjør at apparatet kan fjernstyres over en internettforbindelse, uten innebygget datamaskin.

PC-en avbildet på toppen av ovnen er bare med for å vise webgrensesnittet som lar deg styre den fra hvor som helst i verden. "Embedded Web"-brikken gjør det også mulig å kontrollere ovnen fra en mobiltelefon.

TMIO forklarer at hensikten med ovnen er å gi familier muligheten til å forberede dagens middag før man går på skole og jobb, la den stå trygt og kaldt mens man er borte, og ha full kontroll over når oppvarmingen skal begynne, selv om ingen i familien er hjemme.

Selskapet sier at Peltier-elementet og "Embedded Web"-brikken gjerne kan bygges inn i vanlige komfyrer også, men at det først vil teste markedet gjennom mikrobølgeovnen. Det er inngått avtale med en ovn-leverandør. De første TMIO-ovnene vil selges fra selskapets nettsted og koste rundt 2000 dollar.

I januar ble ovnen premiert av den amerikanske foreningen for forbrukerelektronikk, Consumer Electronics Association.

Til toppen