MASKINVARE

Internett på håndleddet

Med ny teknologi kan du snart surfe fra armen i stedet for skrivebordet.

Lars Kvanum
26. mars 2001 - 14:55
Linux-klokke: IBM WristWatch.
Linux-klokke: IBM WristWatch.

Ifølge ZDNet News har IBM kommet med en ny versjon av sin Internett-klargjorte klokke.

Den nye klokken ble vist frem på CeBIT. Klokken inneholder en funksjonell versjon av Linux, og har en batterilevetid på to timer (som er en fordobling fra forgjengeren). Den har en 640 x 480 punkters OLED (Organic Light Emitting Diode) skjerm og 8 MB minne som skal holde på informasjonen selv om den går tom for batteri.

I motsetning til IBMs gimmick-klokke har konkurrenten Hewlett-Packard, i samarbeid med Swatch, et lignende produkt i produksjon som de håper vil bli et kommersielt tilgjengelig produkt.

Linux-klokken er ment å ha en batterilevetid på en uke, og vil om natten settes i en lader for å friske opp batteriene. Den vil også hente ned oppdateringer til klokken og generere rapporter over bruken.

Produktet er foreløpig ikke tilgjengelig, men etter hvert som batterilevetiden blir forbedret vil de etter hvert dukke opp i butikkene. IBM regner med å fordoble batterilevetiden i løpet av neste år.

Charles Webb har tilbrakt hele sin yrkeskarriere hos IBM. Amerikaneren har sitt navn på mer enn 50 patenter og har vunnet en rekke innovasjonspriser internt i IBM, der han i 2003 ble utropt til Fellow.
Les også

– Erklært død for 30 år siden, men fortsetter å vise styrke

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.