Internett passerer én milliard sider

Antall sider på Internett vokser stadig raskere og har nå passert én milliard, hevder NEC og søkeselskapet Inktomi, som konkurrerer stadig tettere med Fast.

Antall sider på Internett vokser stadig raskere og har nå passert én milliard, hevder NEC og søkeselskapet Inktomi, som konkurrerer stadig tettere med Fast.

Internett vokser i rekordfart, men ingen vet nøyaktig hvor fort. Mange analytikere og Internett-selskaper opererte i høst med et estimat på 700 millioner eller 800 millioner sider. Dette viser seg nå å være for lite.

En fersk undersøkelse fra søkeselskapet Inktomi og forskningsavdelingen til NEC ved Princton University, hevder å kunne dokumentere at sideantallet nå er kommet opp i én milliard. Inktomi er en av konkurrentene til norske Fast og leverer søkeresultatene til blant andre Yahoo!, America Online, Hotbot og Microsofts nettsider.

Undersøkelsen til Inktomi og Nec avslører også en rekke andre interessante fakta om Internett. Blant annet dominerer gratisserveren Apache totalt med en andel på 60 prosent.

Det er under deres arbeid med å oppdatere sine sider at Inktomi kom fram til tallet på én milliard nettsider. Tidligere i uke offentliggjorde Fast at de har søkt igjennom 700 millioner sider, men du kan bare søke i 300 millioner sider - resten forteller Fast er duplikater, døde lenker og porno-sider.

Statistikk
Internett består i dag av over én milliard dokumenter spredd på 733,923 Internett-hovedsider som er spredd over 4,217,324 servere.

86,55% av sidene er engelske, mens 2,36% er franske

Mest populære Internett-server:

Apache: 60 %

Microsoft: 25,3 %

Netscape: 3,79 %

Mest lenket-til side:

Yahoo: 751,974

MP3.com: 261,472

Hvor mange av de én milliard sidene som Inktomi har funnet du vil få lov å søke i, oppgir ikke selskapet. Men foreløpig kan det virke som kunder som Microsoft og America Online ikke har fått tilgang på den nye, store katalogen. Dette tyder en høyst uformell test digi.no prøvde seg på:

Et søk på "Lofoten and Røst" (den ytterste øya i Lofoten) gir ingen treff hos America Online og bare 62 treff hos Microsofts MSN. Men hos Fast fikk vi 127 treff. Et søk på "Lindesnes" gir 412 treff hos MSN, mens Fast gir 3677 treff.

Sammen med undersøkelsen lanserer Inktomi en ny søketjeneste for å lete etter bilder, musikk og videofiler på Internett. Dette kaster selskapet inn i enda tettere konkurranse med Fast, som tilbyr slike søk sammen med sin partner Lycos med tjenesten Richmedia. Men Inktomi tilbyr ikke søk selv, så brukere må vente til en av deres partnere legger ut muligheter til å søke i den nye katalogen.

Til toppen