Internett-pionér solgt for 20,7 milliarder

Spyglass, som lagde den første nettleseren, er nå solgt for 20,7 milliarder kroner til TV-boks-produsenten OpenTV.

Spyglass, som lagde den første nettleseren, er nå solgt for 20,7 milliarder kroner til TV-boks-produsenten OpenTV.

Fredagens salg av Spyglass avslutter en epoke. De som begynte å leke seg med World Wide Web, husker denne første nettleseren. Spyglass og Netscape var de to selskapene som ble skapt i universitetsmiljøet som lagde den første nettleseren.

Men Mosaic havnet raskt bak Netscape, og lisensierte koden sin i stedet til Microsoft som lagde Internet Explorer. Resten er historie. I mellomtiden har Mosaic spesialisert sin nettleser for ikke-PCer, et marked som først begynner å åpne seg nå. Selskapet samarbeider blant annet med Telenor. (Se sak under)


Dette er trolig årsaken til den hyggelige prisen eierne fikk for Spyglass. OpenTV, leverandører av en digital TV-boks som kan ta opp TV-sendinger, betalte med aksjer verd hele 20,7 milliarder kroner. Med på kjøpet får OpenTV også systemer for trådløs Internett-bruk.

Ironisk nok inkluderer eierlisten for OpenTV blant annet America Online/Time Warner, eieren av Netscape. I tillegg er Sun også en eier. Men OpenTV kjemper i et hardt marked der svært mange forsøker å bli den dominerende leverandøren av de kommende interaktive TV-boksene.

Til toppen