NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

Internett-problemer i Sverige

Samtidig som myndighetene i Sverige oppfordret til utstrakt bruk av hjemmekontor, fikk store deler av landet problemer med nettverkene.

IP-Only var ett av selskapene som opplevde problemer etter strømtrøbbel ved en av Stokabs svitsjer i Stockholm tirsdag.
IP-Only var ett av selskapene som opplevde problemer etter strømtrøbbel ved en av Stokabs svitsjer i Stockholm tirsdag. Foto: IP-Only
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
17. mars 2020 - 15:19

Tirsdag formiddag kunne en rekke svenske medier melde at flere av de store bredbåndsleverandørene hadde driftsproblemer. Det passet selvsagt ekstra dårlig når koronaviruset mandag fikk Folkhälsomyndigheten til å oppfordre alle som kan å jobbe hjemmefra for å minske spredningen av koronaviruset.

Stockholm hardest rammet

Flere av internettleverandørene har meldt om problemer i store deler av landet, men det ser ut til at hovedstaden Stockholm var hardest rammet. Rundt lønsjtider meldte de fleste av bredbåndsleverandørene at problemene var løst.

Com Hem har rapportert at de har hatt nedsatt kapasitet i hele landet, den samme beskjeden kommer fra IP-Only og Ownit, ifølge Aftonbladet. Den svenske avisen Expressen melder at også Bahnhof forteller om problemer med internettforbindelsen.

PTS vil granske utfallet

Ifølge Breakit skal problemene ha oppstått etter en feil med kraftforsyningen i en sentral hos Stockholm bys IT-infrastrukturselskap, Stokab. Dette er et knutepunkt for internett som kan påvirke tjenester over hele landet.

Lærerne Mari Sveen (f.v), David Eika og Maren Sommerhill forbereder hjemmeundervisning for elevene på Bygdøy skole. Regjeringen har valgt å stengte skoler i forbindelse med utbrudd av Covid-19-viruset.
Les også

Nettet takler rekord i fjernundervisning: Over 1,7 millioner logget på via Feide

Expressen skriver at Com Hem og Sappa rapporterte at problemene var rettet opp rundt klokken 11, mens Bahnhof skrev at de fortsatt jobbet med utfallet.

Den svenske Post och telestyrelsen vil i ettertid granske hendelsen for å se om de lover og regler som gjelder er fulgt.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge ønsker at Nkom-ordningen for forsterket ekom kan benyttes til å redusere sårbarheten i mobilnettet også utenfor kommunesentre.
Les også

Telenor-direktør: Vil ha mer til robuste fiber- og mobilnett

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.