Internett-selskap på boks

Nye Internett-selskaper bruker for mye tid og penger på å kjøpe inn og drive sine IT-systemer, mener IBM-sjef Endre Rangnes og lanserer en ferdig IT-pakke.

Nye Internett-selskaper bruker for mye tid og penger på å kjøpe inn og drive sine IT-systemer, mener IBM-sjef Endre Rangnes og lanserer en ferdig IT-pakke.

- Alt for mange Internett-selskaper dør fordi de bruker for mye penger, tid og mannskap på å etablere sine tekniske løsninger, mener Endre Rangnes, sjef for IBM Norge til digi.no. Selskapene burde konsentrere seg om ideen de har og få hjelp til så mye som mulig.

Etter en modell laget av IBM Sverige, er IBM Norge i ferd med å opprette et gründer-hotell i Norge. Gründere som får penger av investeringsselskapet Venture Partners blir henvist til IBM som leier dem servere, programvare og driftstjenester. IBM bidrar også med råd til utvikling av Internett-selskapets løsning.

I Sverige har investeringsselskapet Speed Ventures og IBM samarbeidet om investeringer og IT-tjenester til rundt 30 selskaper. Speed Ventures krevde at gründerne kjøpte av IBM dersom de skulle få penger - dette gav Speed bedre investeringssikkerhet

IBM er nå i ferd med å etablere tjenesten i Norge. Meningen er at selskapene leier kapasitet og driftsmannskap på IBMs store driftssentral på Hamar.

- Svært mange nye Internett-selskaper sliter med dårlige IT-systemer og mye nedetid. På Hamar har vi nødstrøm, døgnvakt, reserve-servere og rask flytting til sterkere servere hvis trafikken tar av, sier Rangnes.

- Vi samarbeider med IBM om Nameplanet, en gratis e-post-konto-tjeneste og arbeider med Fileflow, et selskap utskilt fra Fast Search & Transfer, forteller Ingar Østby, partner i Venture Partners til digi.no. Et partnerskap med IBM gir trygghet for ferske Internett-selskaper.

Venture Partners er et av de mest aktive IT-investeringsselskapene i Norge med eierandeler i blant annet Stepstone, Bilguiden, SU Soft, Seven Mountains, Mamut, Last Minute og Mass Market.

Men samarbeidet med Venture Partners er ikke eksklusivt, IBM vil kunne selge drifts- og leasing-pakken til andre investeringsselskaper eller IT-selskaper.

- Vi kan hjelpe norske bedrifter å spre seg raskt internasjonalt - IBM har jo driftssentraler overalt i verden og det er bare å kopiere det norske systemet, forteller Rangnes til digi.no.

Til toppen