Internett-tekniker solgte adresser til spammere

Lurer du på hvor spammere får din epost-adresse fra? En sak i USA viser at ansatte hos Interett-leverandører en kilde.

24. juni 2004 - 09:42

Piratkopiert film, musikk og programvare kommer ofte så tidlig ut at det bare kan være ansatte i selskapene som stjeler dem. Dette problemet sliter også Internett-bransjen med, viser det seg.

Mens selskapene selv slåss med alle hjelpemidler, stjeler ansatte verdifulle adresser og selger dem til spammere som så oversvømmer kundene med uønsket reklame.

Amerikansk politi har arrester i går en ansatt hos USAs største internettleverandør America Online etter at mannen hadde stjålet hele 92 millioner epost-adresser. AOL-kunder har flere andresser, men listen omfatter minst en adresse til hver av AOLs litt over 50 millioner kunder, opplyser selskapet.

Den 24-år gamle AOL-teknikeren hadde tappet epost-adressene ut fra hele 30 forskjellige servere gjennom en møysommelig prosess i først i mai i fjor og så i mars i år. Sammen med epost-adressen, fikk teknikeren kopiert også telefonnummer og adresse, medgir AOL.

Tyveriet foregikk i fjor, og AOL oppdaget det etterhvert som stadig flere kunder fikk epost-reklame. Etter å ha saksøkt en spam-avsender, oppdaget AOL tyveriet og mellommannen som hadde kjøpt og videresolgt adressene.

Spam-operatører skal ha kjøpt adresselistene for 52.000 dollar – 360.000 kroner.

AOL-teknikeren og mellommannen risikerer fem års fengsel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.