JUSS OG SAMFUNN

Internett-TV skal endre danskene

Danske TV 2, mediagiganten Egmont og Tele Danmark Internett har gått sammen om å skape en ny, Internett-basert TV-stasjon. Planen er at alle dansker skal få tilgang til tilbudet via bredbåndsnettet innen ett år.

Sigvald Sveinbjørnsson
7. feb. 2001 - 11:21

Samarbeid mellom de store medieaktørene er noe nytt i den nye økonomien. I Norge sitter NRK sammen med TV 2 og Telenor i samtaler om hvordan de skal møte utfordringene ny teknologi gir. I Danmark har dansk TV 2, Egmont og Tele Danmark (TDC) samlet seg om å etablere en nettbasert TV-stasjon.

Den danske avisen Jyllandsposten skriver at denne TV -stasjonen kan endre danskenes TV-vaner, siden nettet gir mulighet for seeren å velge ut og sette sammen sin egen programflate.

- Det er første gang i Europa at man ser tre store spillere innenfor Film, TV og telekommunikasjon som går sammen på denne måten, sier administrerende direktør, Torpe Christoffersen i TDC Internett (Tele Danmark).

Visjonene er at alle husstander i Danmark skal kunne nyte godt av tilbudet, og planen er at innen ett år skal alle dansker være tilkoblet bredbåndsnettet, skriver den danske avisen Børsen, som siteres av nyhetsbyrået Ritzau.

Men samarbeidet strekker seg lengre enn det. De tre partene skal også kartlegge mulighetene for å skaffe seg inntektskilder på nettet. Dessuten skal selskapene bruke samarbeidet til å skape helt nye medieprodukter.

TV-stasjonen som danskene skal etablere vil ikke bare kunne sees på datamaskinen. Danskene jobber nemlig med å "flytte" de digitale sendingene over til den gode gamle TV-en. Hvordan dette skal gjøres skriver ikke danske medier noe om.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.