Internett utfordrer kokebøkene

En tredel av alle nordmenn kjenner til ett eller flere nettsteder for mat og trafikken på fortsetter å øke.

En tredel av alle nordmenn kjenner til ett eller flere nettsteder for mat og trafikken på fortsetter å øke.

- Nettet kan på sikt bli en alvorlig konkurrent til tradisjonelle kokebøker, sier Elin Skeie, prosjektleder for mat.no, et nettsted som drives av de fire opplysningskontorene i landbruket.

Skeie mener en viktig årsak til matkanalenes suksess er tilgjengeligheten og mulighetene for interaktivitet. Mat.no er nylig relansert, og det er nettopp dette som er satt i høysetet.

Endringene gjør det lettere å systematisere informasjonen med navigerbar og lett tilgjengelig bruk.

Mat.no inneholder nesten 2000 oppskrifter. Nettet gir muligheter for å endre antall porsjoner i oppskriften, slik at ingredienslisten oppdateres i forhold til hvor mange personer du skal lage retten til, sier Skeie.

Mange steder kan du også lage din egen online kokebok med favorittoppskrifter eller sette opp handlelister. I tillegg har en del sider også dybdestoff om mat og mattradisjoner for den som er interessert. Mat.no opplyser at trafikken har en klar topp mellom klokken to og klokken fire på hverdager.

Mat.no har en handlelistefunksjon som legger sammen mengden av de ulike ingrediensene i hver enkelt oppskrift du velger. Da kan du printe ut en fiks ferdig handleliste før du går fra kontoret.

- Internett kan komme til å endre nordmenns matvaner. I dag er det veldig enkelt å få impulser til nye matretter eller andre måter å bruke tradisjonelle råvarer på, mener rådgiver Rune Eilertsen i MMI.

Til toppen