BEDRIFTSTEKNOLOGI

Internett vekstområde for nynazisme

Mens nynazisme og antisemittisme har gått tilbake i de fleste land det siste året, vokser disse gruppene på Internett, viser en ny rapport.

Morten Øverbye
18. juli 1997 - 11:12

Rapporten, som er utgitt av Den amerikanske jødiske komité, ble presentert i USA denne uken.

Mens voldelige handlinger utført av antisemitter har blitt færre det siste året, har ekstremister nå tatt i bruk nye midler for å få ut sitt budskap. Spesielt har antisemittisme økt på Internett, med revisjonisme, nynazistisk ungdomskultur og islamsk fundamentalisme, heter det i rapporten.

Samtidig ser komitéen det som en interessant utvikling, at kampen mot antisemittisme nå ser ut til å bli utkjempet på Internett, heller enn på gateplan.

- Jøder er ikke lenger noen synlig målgruppe. Tyrkere og fargede og asiater er utseendemessig annerledes, og derfor et mye lettere mål for folk som er opptatt av identitet, sa Anthony Lerman til Reuter under presentasjonen. Lerman er direktør for Instituttet for jødisk politisk forskning.

Lerman sier at undersøkelsen, der 60 land over hele verden har inngått, viser at det ikke lenger er mulig å mobilisere til antisemittisme i større deler av befolkningen lenger.

- Antisemittisme kan ikke brukes til å mobilisere annet enn, små, ekstreme yttergrupper, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.