BEDRIFTSTEKNOLOGI

Internett via stikkontakten

Stavanger Energi og ElTele vil tilby Internett via strømnettet, ved hjelp av et modem som gir aksess gjennom en vanlig stikkontakt.

Frode Eriksen
24. feb. 1998 - 09:08

Teknologien bak stikkontaktmodemet er utviklet av Stavanger-bedriften ElCom, som i første omgang regner med å dra i land en leveringskontrakt med Stavanger Energi og ElTele.

- Dette styrker el-distributører som nå satser på teledistribusjon i konkurranse med Telenor og andre store teleoperatører, sier informsjonssjef i Energiforsyningens Fellesorganisasjon, Vidar Kildahl.

- I første omgang tar vi sikte på å tilby det nye strømbaserte telefonsystemet til 1.000 bedriftskunder i Rogalandsområdet, sier utviklingsdirektør i Stavanger Energi, Leif Nesse.

I neste omgang skal private husholdninger få tilbud på den nye løsningen, som gjør det mulig å fjernstyre, kontrollere og måle strømforbruket i boliger og næringsbygg.

Stavanger Energi samarbeider med ElTele for å vurdere to systemer for å koble sluttrukerne direkte til el-forsyningens fibernett. Det ene er utviklet av den canadiske telekom-giganten Nortel, etter forsøk i Manchester i England. Det andre er utviklet av tomannsbedriften ElCom, etter forsøk i samarbeid med Stavanger Energi, som ble avsluttet i fjor. Stavanger Energi har en eierpost på 50 prosent i ElCom.

I motsetning til Nortels løsning, kan ElCom-løsningen benytte det eksisterende strømnettet i bolighus og andre bygg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra