Internettadvokater feirer ettårsdag

Webjuristene med advokat Carl F. Kjeldsberg i spissen gir rettshjelp over internett.

Advokat Carl F. Kjeldsberg i Webjuristene AS
Advokat Carl F. Kjeldsberg i Webjuristene AS

Webjuristene med advokat Carl F. Kjeldsberg i spissen gir rettshjelp over internett.

Webjuristene er et aksjeselskap som satser på å tilby rettshjelp over internett.

Selskapet lanserte sin tjeneste 8. mai 2007, og feiret dermed sin ettårsdag i går. Det ble feiret med å tilby svar på juridiske spørsmål til en krone per stykk.

Så billig er det ikke til vanlig, men Webjuristene satser på å levere sine juridiske tjenester billigere enn konkurrentene, blant annet gjennom aktiv bruk av internett.

– Vi har investert mye penger i utviklingen av det vi kaller webdialogen. Vi er blant de ytterst få i bransjen som tilbyr en kryptert webløsning hvor kundene trygt kan kommunisere og utveksle dokumenter med sin webjurist. Folk sparer tid ved å kommunisere med Webjuristene når og hvor de selv ønsker. Billigere blir det også, sier Nina Dybedahl i webjursitene.

Hun og Carl F. Kjeldsberg eier selskapet sammen. De har nå 10 webjurister som jobber fra sine hjemmekontorer i Oslo, Bergen, Hamar, Kolbotn, Nesodden og Tønsberg, men målet er å bli landsdekkende.

I løpet av oppstartsåret har Webjuristene fått mer enn 1.000 henvendelser om rettshjelp. Henvendelsene spenner fra tradisjonell arve- og familiejuss, som testamenter, samboeravtaler, ektepakter og bistand ved skilsmisse - eller arveoppgjør til arbeidstvister, hjelpeverge og styreverv i borettslag eller sameier.

– En overvekt av sakene gjelder testamenter, samboeravtaler og ektepakter, men vi merker også at nordmenn har mye problemer med utbyggere av nye leiligheter. Husleie- og arveplanleggingssaker får vi også inn en god del av, sier Dybedahl.

Dybedahl og Kjeldsberg mener at dette er gode eksempler på saker som kan gjøres mye enklere over internett.

– Det tar langt kortere tid for våre jurister å lese igjennom en fremstilling av saken og stille eventuelle tilleggsspørsmål via nettet, enn å notere hva kunden forteller i et møte, forklarer hun.

Advokat Carl F. Kjeldsberg i Webjuristene AS
Advokat Carl F. Kjeldsberg i Webjuristene AS
Til toppen