JUSS OG SAMFUNN

Internettavis feier IT-forlagene av banen

Under en stor internasjonal innholdskonkurranse i USA, vant IDG- og Ziff-Davis-konkurrenten News.com prisen for beste rene online nyhetstjeneste. News.com får prisen for tredje år på rad.

Hilde Nyman
23. feb. 1999 - 11:31

Konferansen Interactive Newspapers '99 gikk av stabelen i Atlanta i forrige uke og kulminerte i Internett-bransjens "Oscar-utdeling" i regi av mediepublisisten Editor & Publisher, en 114 år gammel privat institusjon i amerikansk avisverden.

Det er fjerde året prisen EPpy Awards deles ut med fokus på innhold på nettet, denne gangen i 18 Internett-kategorier.

En av prisvinnerne har tatt den samme prisen for tredje år på rad i en kategori der de største amerikanske IT-forlagene, Ziff-Davis og International Data Group (IDG), kunne ønsket å være høyere opp på lista.

I kategorien "Best Non-Newspaper Online News Service", vant CNET News.com over de to andre nominerte tjenestene MSNBC.com og Wired News.

Også i 1998 og i 1997 fikk CNET-tjenesten News.com denne prisen. Nyhetstjenesten ble opprettet i 1996 og hadde sitt utgangspunkt i at CNET hadde TV-programmer med digitalt innhold. Disse TV-programmene går fortsatt på amerikansk TV, blant annet på USA Network og The Sci-Fi Channel, mens eierselskapet blant annet har inngått et samarbeid med kringkastingsselskapet NBC om søketjenesten Snap.

- Vi er begeistret over å ha vunnet denne prisen for tredje gang. Å motta en slik ære fra denne prestisjetunge institusjonen, rettferdiggjør innsatsen og vår forpliktelse overfor våre lesere om å levere nøyaktig teknologi-informasjon, sier redaktør av News.com, Jai Singh, i en pressemelding.

Det kom inn over 400 kandidater med forslag fra 33 land. I 1996, som var det første året EPPY-awards ble delt ut, kom det kun inn 60 forslag. Dengang var man redd for at en påmeldingsavgift ville skremme vekk interesserte, slik at det var gratis å melde seg på.

I 1998 ble antall kategorier økt til 14, og i år har det altså vært 18 kategorier.

En annen aktør som kunne gå fornøyd hjem lørdag 20. februar, var Washington Post. Avisens nettjeneste var nominert i hele syv kategorier og kunne ta med seg hele fire priser hjem. Hovedstadsavisen halte i land den gjeveste av dem alle - hovedprisen for beste amerikanske avis på Internett. De tre andre prisene var prisen for beste nyhetsseksjon i en nettavis, beste rubrikkannonse-seksjon i en nettavis og beste design på en nettavis.

Prisutdelingen var i hovedsak amerikansk, noe som ble tydeliggjort ved at en kategori het "Beste ikke-amerikanske nettavis". Her var det argentinske La Nacion Line som gikk av med seieren foran britiske FT.com (Financial Times på nettet) og israelske Jerusalem Post Internet Edition.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.