JUSS OG SAMFUNN

Internettbrukerne for gamle for Reebok

Reebok lanserte sitt websted allerede i september 1994. Skoselgeren har satset på en flora av mikrotjenester for å bygge opp under merkevaren innen ulike idretter. Likevel synes Reebok at nettbrukerne er for gamle.

Hilde Nyman
14. jan. 1998 - 18:49

Selv om sko-leverandøren ser et stort potensial for online-annonsering, mener de at web har en lang vei å gå før før det vil tiltrekke et yngre publikum. Den "interaktive markedsdirektøren" Marvin Chow sier til Internet News at hovedmålgruppen på under-21 år ikke er de tyngste online-brukerne.

Chow savner den gunstige demografien som fjernsynet kan bidra med. Dessuten mener han at weben foreløpig ikke kan tilby det audio-visuelle bombardementet som annonsører kan få gjennom kommunikasjon i andre medier.

Reebok har fra begynnelsen av sin "webkarriere" vært opptatt av å undervise kundene om skoproduktene. Det er en av grunnen til at selskapet har valgt mikrotjenester som ligger under hovedforsiden og er fordelt etter ulike idretter.

For å kapre de yngre brukerne, prøver selskapet nå å få flere ungdommer på nettet gjennom å distribuere programdisketter til skoler og butikker.

Likevel tenker Reebok nokså tradisjonelt og lar markedsføringen på nett være identisk med den tradisjonelle markedsføringen på TV og i butikkene for å skape en helhet i budskapene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.