RESULTATERFINANS

Internettkonsulentene sliter på børsen

Internettkonsulentselskaper har hatt en dårlig utvikling i både USA og Sverige. Itera, notert på Oslo Børs, har også slitt.

Oddmund Grøtte
29. sep. 2000 - 11:45

Sensommren og høsten har vært meget tung for internettkonsulentene. De store selskapene på Nasdaq, som for eksempel Razorfish, Scient, Viant og Sapient, har alle sunket mellom 50 til 70% i verdi siden begynnelsen av august.

Analytikere tilskriver mye av nedgangen til innstrammingen i pengebruken blant e-handelsselskaper som har vært storkunder innen bransjen;

- De konsulentene som klarer å lokke den "gamle økonomien" over til den nye er de som kommer til å overleve, skriver Vision-Media idag.

I tillegg kom blant annet Viant med resultatvarsel tidlig i september og dette har ført til at flere meglerselskaper nedjusterte sine anslag for veksten innen sektoren. Men aksjene i sektoren prises fortsatt høyt på grunn av fortsatt antatt stor vekst i de neste årene. Flere konsulentselskap opererer med en årlig vekst på over 50% de neste årene for hele sektoren sett under ett.

En sammenligning av internettkonsulentene som meglerhuset Norse har gjort viser at europeiske konsulenter prises lavere enn sine amerikanske kolleger. Undersøkelsen er basert på markedsverdi per konsulent. De europeiske konsulentene prises til 3.9 millioner per hode, de amerikanske prises til 7.2 millioner og de nordiske til 2.8 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.