RESULTATERFINANS

Internettkonsulenter tvinges til emisjoner?

De store tapene til internettkonsulentene i Sverige gjør at analytikerne frykter at flere selskaper kan gå tom for penger. Men slik som børsklimaet er i dag, kan det bli vanskelig å få tilførsel av ny kapital.

Oddmund Grøtte
1. nov. 2000 - 03:30

- Framfab er nødt til å restrukturere driften. Hvis ikke selskapet klarer å snu pengestrømmen ut av selskapet, ser det ikke lyst ut. Selskapet har problemer, sa en analytiker i Stockholm til digitoday.no i dag tidlig rett etter resultatfremleggelsen.

Svenske analytikere er meget negative til Framfab etter at pengene renner ut av selskapet i takt med veksten i antall ansatte. Tidligere var argumentet at veksten i antall ansatte skulle gi vekst i omsetning og resultat, men nå reduserer Framfab veksten i nyansettelser for å kutte tapene.

I årets ni første måneder hadde Framfab en negativ kontantstrøm på 254 millioner kroner, samtidig som pengekassen viser 600 millioner SEK ved utgangen av september, ifølge Dagens Industri (DI).

- Fortsetter selskapet å blø penger fremover så rekker ikke pengene lenger enn et år. Men når pengene er slutt er det for sent å be aksjemarkedet om påfyll. Jeg tror at selskapet kommer til å skaffe ny kapital rett etter årsskiftet for å være på den sikre siden, sier en analytiker til DI.

- Det er ikke noe problem nå, men til våren kan det bli verre om noe ikke skjer raskt. Tar pengene slutt er det vanskelig å få tilførsel av ny frisk kapital, sier en annen analytiker.

Det er Framfab som ligger verst an. Men også Cell, Icon og Mind opplever at pengene renner raskt ut av kassen. Adcore og Adera har bedre styring på økonomien og ligger ikke i faresonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.